Charles River Labs

In Design/Construction / Institutional

General Overview: This 26,000 SF project will be the new face of the existing CRL campus in Charleston, SC. It consists of two levels of Class A office space above the main lobby and surface parking under the building footprint. A 2nd floor patio gives the building occupants the ability to connect with nature and the surrounding community. 

 

MEP/FP Special Features: Packaged rooftop Variable Air Volume (VAV) systems with fan-powered boxes provide ventilation and space conditioning for each unique zone. A 480 voltage electrical service is provided to the building and then distributed to all major equipment.  Transformers provide 208V power to serve workstations and general power needs. A photovoltaic solar panel array is planned to increase the building’s sustainability.  

 

AEI Services Provided: Mechanical, electrical, plumbing, and fire protection design as well as construction administration services.